Przetwarzanie żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Czytelnia
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dorośli
(1)
Temat
Kobieta
(1420)
Literatura dziecięca polska
(1006)
Polska
(895)
Rodzina
(836)
Tajemnica
(754)
Przetwarzanie żywności
(-)
Miłość
(731)
Poezja polska
(723)
Relacje międzyludzkie
(676)
Przyjaźń
(649)
Literatura polska
(620)
Zabójstwo
(419)
Śledztwo i dochodzenie
(418)
Dziecko
(322)
II wojna światowa (1939-1945)
(321)
Pamiętniki polskie
(304)
Sekrety rodzinne
(286)
Trudne sytuacje życiowe
(285)
Opowiadanie dziecięce polskie
(284)
Zwierzęta
(279)
Małżeństwo
(275)
Język polski
(270)
Literatura dziecięca angielska
(268)
Policjanci
(265)
Uczucia
(257)
Literatura dziecięca amerykańska
(244)
Wojna 1939-1945 r.
(244)
Rodzeństwo
(239)
Nastolatki
(238)
Magia
(227)
Relacja romantyczna
(220)
Dzieci
(216)
Osoby zaginione
(216)
Wybory życiowe
(216)
Pomorze
(212)
Literatura młodzieżowa polska
(210)
Wojsko
(201)
Dramat polski
(195)
Poezja dziecięca polska
(195)
Żydzi
(194)
Historia
(193)
Życie codzienne
(191)
Literatura
(187)
Literatura młodzieżowa angielska
(186)
Publicystyka polska
(183)
Dziewczęta
(179)
Przestępczość zorganizowana
(177)
Powieść kanadyjska
(172)
Matki i córki
(170)
Psy
(166)
Wychowanie w rodzinie
(160)
Dziennikarze
(158)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(150)
Młodzież
(142)
Powieść młodzieżowa angielska
(141)
Uczniowie
(137)
Uprowadzenie
(134)
Zemsta
(134)
Arystokracja
(131)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(131)
Literatura dziecięca
(130)
Fantastyka
(129)
Powieść młodzieżowa polska
(126)
Opowiadanie polskie
(125)
Boże Narodzenie
(122)
Duchowieństwo katolickie
(120)
Poszukiwania zaginionych
(119)
Powieść młodzieżowa niemiecka
(119)
Seryjni zabójcy
(119)
Podróże
(118)
Literatura dziecięca niemiecka
(116)
Ludzie a zwierzęta
(115)
Władcy
(113)
Wakacje
(112)
Wojna
(112)
Beletrystyka obyczajowa
(111)
Filozofia
(111)
Podręczniki akademickie
(111)
Encyklopedia
(108)
Polacy za granicą
(108)
Powieść hiszpańska
(106)
Literatura dziecięca belgijska
(102)
Opowiadanie dziecięce amerykańskie
(102)
Bałtyckie, kraje
(100)
Literatura amerykańska
(100)
Literatura dziecięca francuska
(100)
Prywatni detektywi
(100)
Bibliografia
(99)
Biografie
(99)
Nauka
(99)
Pisarze
(99)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(98)
Psychologia
(98)
Sztuka
(98)
Warszawa
(98)
Zakochanie
(98)
Opowiadanie dziecięce angielskie
(97)
Poradniki
(97)
Kucharstwo
(96)
Politycy
(96)
Śmierć
(95)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W pracy przedstawiono skład chemiczny, właściwości fizyczne i chemiczne oraz przemiany składników żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tych cech, które wpływają na jakość sensoryczną, wartość odżywczą oraz przydatność technologiczną surowców i produktów żywnościowych. Omówiono również dodatki do żywności ich właściwości chemiczne i funkcjonalne, a także regulacje prawne odnoszące się do ich stosowania. Opisano stan skażenia żywności, oszacowano wynikające z niego zagrożenia dla zdrowia konsumentów oraz przedstawiono technologiczne możliwości zmniejszania tych zagrożeń. Podano także wiele informacji przydatnych w przetwórstwie żywności i w żywieniu człowieka, dotyczących m.in.: jakości i uzdatniania wody, strat występujących wskutek obróbki produktów żywnościowych, metod oznaczania oraz wartości biologicznej składników żywności, a także obecnych w żywności związków rakotwórczych i przeciwrakowych. Opis wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66/69 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej